De WWB uitkering aanvragen | Jurist voor MKB

WWB uitkering aanvragen

Helaas is het in veel situaties nodig om een WWB uitkering aan te vragen. Een WWB uitkering wordt ook wel de bijstand genoemd.

Je krijgt pas een WWB uitkering als je geen recht hebt op een andere uitkering vanuit het UWV. Denk hierbij een WW uitkering, maar ook aan een ziektewet uitkering, Wajong uitkering of iets dergelijks. Heb je geen recht op een uitkering van het UWV, heb je geen inkomen, heeft je inwonende partner geen inkomen, hebben je inwonende kinderen geen inkomen enzovoort, dan kan je een WWB uitkering aanvragen.

Voor het aanvragen van een WWB uitkering ga je naar het gemeentehuis bij jou in de stad. Hier krijg je een aanvraagformulier. Deze kan je het beste mee naar huis nemen, want je moet erg veel invullen en je moet ook bewijsstukken laten zien. Bijvoorbeeld bankafschriften, brieven van instanties enzovoort. Met het aanvraagformulier kan je je WWB uitkering aanvragen.

WWB aanvraag is ingediend, en nu?

Als jij de aanvraag volledig, eerlijk en compleet hebt ingevuld voor je WWB uitkering, dan wordt je dossier nagekeken en behandeld. Heb je inderdaad alles ingeleverd, missen er nog gegevens enzovoort. Vervolgens wordt er gekeken of je inderdaad recht hebt op een WWB uitkering en zo ja, voor welk bedrag?

Vervolgens word je gebeld voor een intakegesprek. Hierbij zal je dossier besproken worden en een medewerker zal je helpen met het zoeken naar een baan. Hij of zij doet dit door tips te geven. Een WWB uitkering eindigt zodra jij een baan hebt, dus dat is natuurlijk wat jij het allerliefste wilt