Ontslagzaken | Jurist voor MKB

Jurist voor midden en klein bedrijven: ontslagzaken

Ontslagen worden is nooit leuk, maar iemand ontslaan is ook niet iets wat je graag doet. Het liefste ga je natuurlijk een werkrelatie met iemand aan waar beide partijen zich goed bij voelen.

Als er later uiteindelijk geconstateerd wordt dat er geen sprake van is en dat je zelfs vindt dat de werknemer in kwestie zijn taak niet naar behoren uitvoert of zich niet aan de regels houdt, dan is een ontslag meestal pas een eindoplossing.

Als eerste probeer je natuurlijk het gesprek aan te gaan met de werknemer in de hoop dat dit alle problemen uit de wereld kan helpen.

Ontslag ontlopen

Pas als alle gesprekken en pogingen om de situatie niets helpen, pas dan kun je eens aan ontslag gaan denken. Een ontslag is namelijk niet zomaar iets. Niet alleen voor de werknemer heeft het een behoorlijke impact, ook voor het bedrijf is het niet niks. Een ontslag moet wettelijk heel goed in orde zijn, anders krijg je er een hoop problemen mee. En verder zorgt een ontslag ook vaak voor een hoop geruis op de werkvloer.

 

Schakel een jurist in voor advies

Wil je zeker weten of je er verstandig aan doet om een werknemer te ontslaan? Heb je genoeg redenen en bewijs om een werknemer ook daadwerkelijk te mogen ontslaan? Dit zijn vragen die een jurist heel goed voor je kan beantwoorden. Schakel dus eerst een jurist in voordat je een uiteindelijke beslissing neemt. Alleen op deze manier weet je zeker dat het ontslag dan in orde zal zijn als je besluit om een werknemer te ontslaan. Verder kan een jurist je ook bijstaan als het ontslag bij de kantonrechter terecht komt.