De ontslagbrief | Jurist voor MKB

Ontslagbrief

Een ontslagbrief kan zowel door een werkgever als door een werknemer worden geschreven. In feite stelt een ontslagbrief niet zoveel voor, het is meer de periode die na de ontslagbrief komt.

Alhoewel een ontslagbrief op zich niet zo veel voorstelt vormt de ontslagbrief wel een belangrijk onderdeel van het ontslag.

Wat vermeld je normaal gesproken in een ontslagbrief

Als je als werkgever iemand gaat ontslaan, dan schrijf je hem of haar een ontslagbrief. Normaal gesproken vermeld je hierin wat algemene informatie. Bijvoorbeeld de reden waarom je de werknemer wilt ontslaan en per wanneer het dienstverband wordt beeÔndigd. Meestal geef je ook nog even aan dat als de werknemer het niet eens is met het ontslag en er geen ontslag met wederzijds goedvinden plaats vind, het ontslag via de kantonrechter zal worden behandeld. Je kunt ook eventueel in de brief aangeven of je iemand een ontslagvergoeding wilt betalen + een eventuele indicatie.

Ontslagbrief door de werknemer geschreven

Het kan als onderneming natuurlijk ook gebeuren dat jij van een werknemer een ontslagbrief krijgt, alhoewel dit niet vaak voorkomt. Als onderneming kun je hier ook in tegen beroep gaan. Je hebt namelijk een dienstverband met iemand afgesloten, dus dat mag niet zomaar worden beŽindigd. Meestal geeft een werknemer in zoín brief aan dat hij ontslag neemt, soms met reden, soms zonder reden. Daarnaast laat de werknemer ook vaak weten per wanneer hij ontslag neemt en soms geeft een werknemer nog wat aanvullingen. Bijvoorbeeld punten ter verbetering of dat hij of zij voor een gesprek open staat. Echter, vaak is een ontslagbrief van een werknemer heel erg kort en formeel, aangezien hij of zij waarschijnlijk al problemen via gewone gesprekken heeft proberen aan te kaarten of op te lossen.