De hoogte van letselschadevergoeding bepalen? | Jurist voor MKB

Letselschadevergoeding

Als bedrijf moet je er alles aan doen om de veiligheid van je werknemers te waarborgen. De werknemers werken namelijk voor jou en op jouw terrein, het valt dus onder jouw verantwoordelijkheid. Gebeurd er dus een ongeval bij een werknemer tijdens het werk, dan valt de schade op jouw onderneming te verhalen.

De meest gangbare vorm die dan in werk wordt gebracht is dat je een schadevergoeding moet betalen. Tevens moet je vaak als het in die situatie van toepassing is, maatregelen treffen om een zelfde soort situatie in de toekomst te voorkomen.

Hoogte van de letselschadevergoeding

Letselschade betalen als onderneming is meestal een aardig bedrag. Vandaar dat bijna elk midden en klein bedrijf zich hiervoor verzekerd, mocht er ooit wat op het werk gebeuren. Zeker bedrijven met productieruimtes of bedrijven in de bouwen lopen natuurlijk wat kans om een ongeval op te lopen tijdens het werk. De hoogte van letselschadevergoeding die je als bedrijf moet betalen is afhankelijk van meerdere factoren:

  • de ernst van het ongeluk
  • de schade die de werknemer hiermee loopt (zowel lichamelijk als psychisch)
  • of je als bedrijf dingen hebt nagelaten om het ongeval te voorkomen
  • of de werknemer zich zelf wel aan de regels heeft gehouden (bv. Het dragen va een helm)
  • hoe lang een werknemer door een ongeval eventueel niet meer kan werken

 

Verzekeren tegen hoge vergoedingen

Net als dat mensen zich kunnen verzekeren kunnen bedrijven zich ook voor meerdere dingen verzekeren. Het is als bedrijf dan ook zeer aan te raden om je te verzekeren tegen dingen als letselschade. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en al doe je er als onderneming nog zoveel aan om ongelukken te voorkomen, 100 % garantie heb je nooit. Hoe dan ook zul jij als onderneming hiervoor wel vaak op moeten draaien. Want het gebeurt op jouw terrein en tijdens arbeidsuren.